KÖY YERLEŞİK ALANA SANAYİ OLUR MU ?

Düzce merkeze bağlı Duraklar Köyü’nde yerleşik alan içinde yer alan özel bir şahsa ait 15 dönüm tarım arazisinin sanayi imarı içine alınmak istenmesi köyde korku ve endişeye yol açtı. OSB’nin kuzeye Hacı Ahmetler Köyü’ne doğru sanayi alanı içine alınmak istenirken, aynı bölgede Duraklar Köyü yerleşik alan içinde bulunan tarım arazilerinin bir bölümünün tarım arazisi dışına çıkartılmak istenmesi endişeyi artırdı.

KÖY YERLEŞİK ALANA SANAYİ OLUR MU ?
28.01.2022 - 20:07
Kaynak: Haber Merkezi
936
2

Duraklar Köyü ile Düzce OSB arasında yer alan  Şehit Yalçın Güzeler Ortaokulu ve Ömer Dinçer İlkokulu’nun kuzey batısında yer alan 15 dönüm arazinin “Tarımsal Niteliği Korunacak Alan” ile “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı” amacıyla hazırlanan nazım ve “İmalathane Tesis Alanı “ amacıyla hazırlanan uygulama imar planı talebinin görüşülmek üzere “İmar ve Bayındırlık Komisyonu”na havale edildiğinin duyulması , Düzce merkeze bağlı Duraklar Köyü’nde “Bizim Yerleri de Hacı Ahmetler gibi sessiz sedasız mı alacaklar” polemiğine yol açtı.

DURAKLAR KÖYÜ HALKI TEPKİLİ..!

“Köy içi Yerleşim alanına sanayi yatırımı istemiyoruz” diyen köylüler: ”Hacı Ahmetler Köyü gibi sessiz sedasız tarım alanlarımızı ve köy içi yerleşik alanlarımızı da sinsice sessiz-sedasız kimseye belli etmeden, köylüye duyurmadan almak istiyorlar ki buna razı değiliz. Bizim buna onayımız olamaz.” Dediler.

İGM ÜYELERİNE TEPKİ VAR

İl Genel Meclisi Üyelerinin (İGM) seçimden seçime köylere geldiklerini, seçim sonrası köylerin ve köylünün dert ve dileklerinin dikkate alınmadığını dile getiren köylüler: ”Yıllar önce Otobana dolgu malzemesi köyümüz merasından alındı bir şey demedik.Bir şey diyemedik.O gün de sorulmadan orayımız alınmadan otobana doldu malzemesi alındı. Köy meralarımız ve birinci sınıf tarım arazilerimiz delik-deşik edildi.Sonra dolgu malzemesi alınan araziler doldurularak Düzce OSB için arazi tahsisi yapıldı. Ancak bugün şartlar değişti. OSB’nin çevremize yaptığı zarar varken köy içimize kadar sanayiyi sinsice sokmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Kimse bizi saf yerine koymasın” diyerek öncelikle İGM üyelerine ve tarım arazilerine konmak isteyenlere tepki gösterdiler.

KÖY İHTİYAR HEYETİ’NİN ALACAĞI TAVIR MERAK KONUSU

Ayrıca köy içinde bulunan 15 dönüm tarım arazisinin sanayiye ve sanayi imarına açılmasına tepki gösteren köy halkının yanında Köy muhtarı ve İhtiyr Heyeti’nin nasıl bir tepki göstereceği merakla bekleniyor.


Editör: E. TAYHAN