Çilimli Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak sanayi tesislerinin Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat standartlarına uygun olması için TSO ile Çilimli Belediyesi arasında resmi protokol imzalandı.

 
24.06.2022 - 12:02
Güncelleme 4.07.2022 - 15:37
Kaynak: Özel Haber
682

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen töreninde, Çilimli OSB'nin Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat standartlarına uygun olması için protokol imzalandı.

"DÜZCE OLARAK İLKLERE İMZA ATIYORUZ"

Protokol törenine katılan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü. Bu protokol ile Düzce olarak ilklere imza attıklarını vurguladı.

Özlü, “Türkiye’de ilk yeşil OSB’nin planlanması Düzce’de oluyor. Biz Düzce olarak ilklere imza atıyoruz. Sanayicilerimizin çevreyi korumaları adın konulan kurallara dikkat etmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin de, Düzce’de ki OSB’lere yatırımcı kabul etme konusunda seçici olduklarını, Çilimli OSB’de buna daha da dikkat edeceklerini ifade etti.

YÜZDE 70'İ ORMAN SANAYİCİLERİNDEN OLUŞUYOR"

 “Çilimli’ye yatırım yapacak yatırımcıların yüzde 70’i orman sanayicilerinden oluşuyor. Biz Düzce’de düzensiz yatırım yapılmasını ve Düzce’nin Gebze olmasını istemiyoruz. Sanayicilerimizden bazıları endüstriyel atıklarını çevreye gelişi güzel döküyorlar. Geçtiğimiz günlerde çevre müdürlüğü bununla ilgili ciddi bir cezai işlem uyguladı. Düzce sanayicisinin buna dikkat etmesini istiyoruz” dedi.

Törende daha sonra Çilimli OSB Müdürlüğü ile ProngenTech Biyoteknoloji firması arasında “yeşil mutabakat” protokolü imzalandı.

Protokole göre, Çilimli OSB’deki tüm sanayi tesisleri Avrupa Yeşil Mutabakat kriterlerine uygun olarak üretim yapacak.


Editör: E. TAYHAN