İSVİÇRE’Lİ “MARİNA” DÜZCELİ “EMRE” İLE DÜNYAEVİNİ GİRDİ

İSVİÇRE’DEN GELDİ, DÜZCELİ EMRE’Yİ SEÇTİ…!

İSVİÇRE’Lİ “MARİNA” DÜZCELİ “EMRE” İLE DÜNYAEVİNİ GİRDİ
24.06.2022 - 17:31
Kaynak: Özel Haber
1436
5

Çalışmak için gittiği İsviçre’de tanıştığı İsviçreli güzel Marina’ya gönlünü kaptıran Düzceli Emre Alçelik, Düzce’de bir kır bahçesinde düzenlenen düğün merasimi ile mutluluklarını taçlandırdılar...

İsviçreli “Maria Salegui - Jase Ramon Ortuoste” çiftinin kızları MARİNA ile Fatma-İzzet Alçelik çiftinin evlatları EMRE; evlenmeye karar verdiklerinde konuyu ailelerine ileterek “evlenmek istediklerini” belirttiler. İsviçreli gelinin anne babası ve yakınları ile birlikte Düzce’ye gelen İsviçre’li aile, karşılıklı tanışma ve görüşmenin ardından anlaşmaya vararak her iki gencin taleplerini kabul ettiler ve evlenme kararını onayladılar.

İKİ GÖNÜL BİR OLDU  DÜĞÜN OLDU

 “İki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuş” atasözü misali uzun bir yolu aşarak Düzce’de buluşan aileler 9 Haziran 2022 Perşembe günü saat:19.00-23.00 saatleri arası Ayışığı Düğün Salonu’nda Karadeniz Ekibinin de sergilediği oyunun ardından gecenin İsviçreli gelin için de “Kına” gecesi tertiplendi.

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan ve Düzce’nin önceki dönem Belediye Başkanı Dursun Ay başta olmak üzere çok sayıda seçkin davetlinin  hazır bulunduğu düğün merasimi büyük ilgi gördü. İsviçreli gelinle Türk damat, misafirlerin tebriklerini kabul ederken; İsviçreli gelinin misafirlere karşı güler yüzlü ve sevecen tavrı gözlerden kaçmadı.

İsviçreli gelenin  “pasta kesim işlemi” ve “hediye takdimi” başta olmak üzere “tebrikleri” yerli bir Türk aile ferdi gibi gayet uyumlu olarak uygulaması büyük takdir aldı. İsviçreli gelin Marina’nın zaman zaman hayat arkadaşı Emre Alçelik’ten İngilizce bilgiler aldığı da gözlerden kaçmadı. Ancak her şeye rağmen düğün esnasında İsviçreli gelinle Türk damadın uyumlu tavırları “iki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuş” sözünün uygulamaya konulduğu bir düğün olarak hafızalara kazıldı. 

Bu arada İsviçre’li gelinin anne ve babasıyla birlikte 15 yakının da hazır bulunduğu düğünü İsviçreli misafirlerin meraklı gözlerle pürdikkat izledikleri görüldü. Genç çiftin düğün sonrası İstanbul’da bir gece kalıp İsviçre’de çalıştıkları kent olan Cenevre’ye dönecekleri öğrenildi.

(Objektif Ailesi olarak genç çiftleri gönülden tebrik ediyor; sağlıklı, mutlu ve huzur dolu daha nice yıllar diliyoruz.)        


Editör: E. TAYHAN